Thomas Hesselberg

Ph.d. i biomimetik fra Bath Universitet. Cand.scient. fra Aarhus Universitet. Har i mange år arbejdet med faglig formidling – specielt af biomimetik, bionik og relaterede emner.

Udover min rolle som videnskabskonsulent hos ZenSci Consult, arbejder jeg som underviser på Oxford Universitet i England. Jeg har tidligere arbejdet med tropiske edderkopper hos The Smithsonian Tropical Research Institute i Panama og på Ulm Universitet i Tyskland, hvor jeg forskede i kontrol og biomekanik af flyve-adfærden hos bananfluer. Jeg har en PhD grad i biomimetik fra Bath Universitet i Storbritanien.

Jeg forsker hovedsageligt indenfor områderne adfærd og biomekanik af hvirvelløse dyr samt morfologi og biomimetik, men har også erfaring indenfor almen zoologi og biologi fra mit kandidat stadium på Aarhus Universitet. I mit Ph.d. studium arbejdede jeg i en tværfaglig gruppe på mekanik afdelingen på det ingeniørvidenskabelige fakultet og har derfor også tvær- og multi-discplinær erfaring.

Udover udgivelse af mine forskningemæssige resultater til kollegaer i videnskabelige tidsskrifter er jeg også interesseret i at formidle både egen og andres forskning til den bredere befolkning. Jeg har fået udgivet flere populærvidenskabelige artikler og har bidraget til udstillinger på Zoologisk Museum i København. Derudover har jeg holdt foredrag for biologistuderende og for medlemmer af Bath Royal Literary and Scientific Institution.

Vi aktiverer viden